Öğrencilerin Gözünden PDR Lisans Eğitim Süreci Paneli
25 Mayıs 2023 | 16:03

Anabilim Dalımız tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında "Öğrencilerin Gözünden PDR Lisans Eğitim Süreci Paneli", 25 Mayıs 2023 tarihinde saat 13.30’da Gazi Eğitim Fakültesi F Blok Konferans Salonu'nda gerçekleştirilmiştir.

            Anabilim dalı öğrenci topluluğu GÜPDAT ekibinin katkılarıyla planlanan ve her sınıf düzeyinden öğrenci temsilcilerinin seçilmesiyle yürütülen panel etkinliğinde lisans öğrencileri, almış oldukları lisans eğitim sürecini değerlendirme ve bu değerlendirmeleri öğretim üyeleri ile paylaşma fırsatı bulmuşlardır.

            Panel, GÜPDAT başkan yardımcısı 3. Sınıf lisans öğrencimiz Tuğçe Akdemir’in sunumu ile başlatılmış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından lisans öğrenci temsilcilerinin sunumlarına geçilmiştir.

            İlk olarak ikinci sınıf öğrencimiz Sena Ece Dağ, ikinci sınıfların almış oldukları eğitime ilişkin görüşlerini yansıtmış ve teorik ve uygulamalı dersler olmak üzere lisans eğitimleri boyunca öğrencilerin olumlu gördükleri güçlü yanları ve geliştirilmesini istedikleri yönleri paylaşmıştır. İkinci sınıfın ardından, sırasıyla üçüncü sınıf öğrencilerinden Elmas Kalmaz ve Zeynep Betül Balcı, dördüncü sınıf öğrencilerinden Nisa Nur Ova ve Erdal Altun kendi sınıf düzeylerindeki öğrencilerin değerlendirmelerini aktarmışlardır.

            Öğrenciler lisans eğitimlerine ilişkin yapmış oldukları değerlendirmelerde eğitimlerindeki güçlü yönleri, iyileştirilmesini önerdikleri yönleri belirtmiş bununla birlikte teorik ve uygulamalı derslere ilişkin olarak da ayrı ayrı görüşlerde bulunmuşlardır. Tüm sınıf seviyelerinde ortak olarak öğrencilerin lisans eğitimine ilişkin güçlü gördükleri en önemli faktörün “güçlü akademik kadro” olduğu dikkat çekmiştir. Bununla birlikte öğrenciler sıklıkla eğitimden ziyade eğitimi almış oldukları fiziki ortama ilişkin olumsuz deneyimlerini ifade etmişlerdir. Öğrencilerin çoğu hem teorik derslerin hem de başta bireyle danışma uygulaması dersleri olmak üzere uygulamalı derslerin yürütüldüğü fiziki şartları uygun bulmamakta ve gelişmesinin eğitim sürecine de olumlu yansıyacağını belirtmişlerdir.

            Öğrenci temsilcilerinin sunumlarının ardından dördüncü sınıf öğrencilerinden Melek Doğanyılmaz arkadaşları ile birlikte Prof. Dr. Galip Yüksel danışmanlığında RPD408-Rehberlik ve Psikolojik Danışma Semineri adlı ders kapsamında yürütmüş olduğu araştırma sonuçlarını paylaşmıştır. Melek Doğanyılmaz, “Psikolojik Danışma ve Rehberlik 4.Sınıf Öğrencilerinin MEB'de Çalışmaya İlişkin Görüşlerinin İncelenmesi: Gazi üniversitesi örneği” adlı çalışmalarında son sınıf öğrencilerinin lisans eğitimlerine ilişkin değerlendirmelerine benzer bulgular elde ettiklerini belirtmiş ve son sınıf öğrencilerinin uygulamalı derslere ilişkin görüşlerine katkı sağlayacak araştırma sonuçlarını öğrencilerle paylaşmışlardır.  

            Öğrencilerin paylaşımlarının ardından ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Galip Yüksel, panel sürecinde öğrencilerin yaptıkları değerlendirmelerin her birinin çok değerli olduğunu ve Gazi PDR lisans eğitiminin daha da iyi ve kaliteli bir hale getirilmesi adına geçmişte olduğu gibi ilerleyen süreçlerde de öğrenci görüşlerinden faydalanılarak ilerleneceğini belirtmiştir.

            Son olarak öğrencilere teşekkür belgesi verilmiştir. Sırasıyla, Prof. Dr. Galip Yüksel, Doç. Dr. Kemal Baytemir, Dr. Öğretim Üyesi Hatice Şıngır, Arş. Gör. Sabire Kılıç ve Arş. Gör. Buğra Akalın öğrencilere panele katılımlarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etmişlerdir. Panel, etkinliğe dinleyici olarak katılım sağlayan lisans öğrencilerinin ek görüş ve yorumlarının alınması ile sonlandırılmıştır.

Etkinliğe katılım sağlayan tüm öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Etkinliğe ilişkin görseller aşağıda paylaşılmıştır.

insan yüzü, giyim, iç mekan, kişi, şahıs içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

iç mekan, Konferans salonu, Toplantı, duvar içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

..

iç mekan, metin, Konferans salonu, sunum içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

iç mekan, duvar, kadın, metin içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

iç mekan, duvar, kişi, şahıs, giyim içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

background image